Content is KING

Content is KING

Nog steeds denken veel 'professionals' dat relatiemanagement gelijk staat aan “het jaarlijkse flesje wijn” of de bekende “spiegeltjes en kraaltjes”. WAKE UP: u bent toch geen “candy-man/woman”. Bij kennisintensieve dienstverleners draait het erom dat u een prettig persoon bent om mee te werken, betrouwbaar bent, verstand van zaken hebt en vooral dat u iemand aan het denken zet. En aan u om dit op één of andere manier tastbaar te maken. Lees hier de drie tips voor Groene Tomaten.Bij elk contact waarde toevoegen

Niemand zit op uw ingestudeerde pitch of uw levensverhaal te wachten. Wat gesprekspartners willen weten is wat de voordelen zijn als ze met u gaan samenwerken. Groene Tomaten laten interessante klanten en prospects dit zo snel mogelijk zelf ervaren. Zij onderscheiden immers twee aspecten van waarde:

- de waarde voor de klant als ze met u gaan samenwerken
- de waarde die u de opdrachtgever al voor de opdracht kunnen bieden.

En dus denken Groene Tomaten na over de waarde die ze kunnen toevoegen voor, tijdens en na een gesprek. Bijvoorbeeld door POWER-vragen paraat te hebben (dit zijn vragen waar echt over is nagedacht en die uw concurrenten niet stellen). En ja om die te bedenken moet je tijd vrijmaken. Wellicht iets voor deze week in de avonduren? Andere manieren om inhoud te delen: stuur linken naar relevante blogs mee met uw afspraakbevestiging, mail artikelen of white papers, deel video's en podcasts of … vult u maar in. En inderdaad: de kosten (lees inspanning) gaan voor de baten.

Was I just something to pass your time, fill your silence, and break your boredom?
Or was I someone who passed through your dreams, filled your mind, and broke your heart to?
AdeleMeervoudig kwalitatief contact

Wilt u met een beslisser in contact komen, dan moet u daar moeite voor doen. Vaak heeft u wel zeven tot tien contacten of meer nodig om “in beeld te zijn”. Groene Tomaten zijn voorbereid en beschikken over een “plank”. Een plank vol met relevante en uiterst kwalitatieve CONTENT. Klaar om te gebruiken en één op één aan te passen aan individuele prospects of kleine groepen prospects.

Gevarieerd contact
Niemand gaat voor zijn of haar plezier vijf keer op dezelfde manier contact zoeken met een prospect of klant. U kent het wel: 'tring, ik zou u weer terugbellen na drie maanden, daar ben ik weer'. Groene Tomaten variëren: face-to-face gesprekken, telefonisch contact, persoonlijke e-mails, E-zines, kleinschalige bijeenkomsten, video, white papers, cases, et cetera. Juist nu is het eenvoudig om via social media bestaande content bij de juiste prospects en klanten te krijgen.

En let op: eerst geven, geven en nog eens geven. Het “nemen” lijkt dan vanzelf te komen. Op uw SUCCES!


Wilt u meer weten over content marketing voor kennisintensieve dienstverleners? Neem dan contact op met Rolf Adema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch: 06 - 222 06 597.

Gerelateerde artikelen

Over de auteur

Rolf Adema

Rolf Adema

Groene Tomaat marketingman met een duurzaam saleshart. Eigenaar van Groene Tomaat Marketing. Specifiek voor kennisintensieve en dienstverlenende organisaties.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast