Say my name | David Guetta - Blog 2

Say my name | David Guetta - Blog 2

What's in a name? Een heleboel dat kan ik u verzekeren. Een relatie begint met een gezicht, een persoon, een (digitale) handshake en een naam. In deze blog een aantal voorbeelden hoe u de naam van een (potentiele) klant kunt gebruiken bij het opbouwen van een relatie. Een naam maakt het persoonlijk en dat wil toch iedereen: iets speciaal voor jou ...

No excuses

Pinguïns vinden het al snel goed. Maar goed is niet goed genoeg. Groene Tomaten gaan verder. Maken het verschil. Doen meer moeite en maken het persoonlijk. Budget is geen issue want digitaal printen en creativiteit maken veel mogelijk ...

Niet 1x maar slim hergebruiken

Vaak hebben mensen een prachtig idee en ze voeren het nog uit ook. Top. Alleen waarom niet recyclen: 1 keer bedenken, strak uitlijnen en dan zo vaak mogelijk hergebruiken. Copy > ADAPT > Paste. Groene Tomaten reageren snel en X-treem persoonlijk omdat zij voorbereid zijn en zaken op 'de plank' hebben liggen.

Ik zou zeggen: start de clip van 'Say my name', geniet van David Guetta en bekijk de voorbeelden. Enjoy ...

Koffie: op naam

Starbucks slaagt erin om in een massamarkt een naam op elke verkochte beker te zetten. Inderdaad: make it personal.

1 GT blog koffie 744x456

Magazine: op naam

Om aan top-relaties cadeau te doen had ik een aantal magazines van Cyriel Kortleven besteld. Cyriel weet hoe je iemand zijn naam kunt gebruiken. Hij had een extra magazine toegevoegd met een memo 'exemplaar voor Rolf' erop. Aan de binnenkant stond een persoonlijke tekst. Een kleine gebaar met impact.

2 GT blog mindset 744x456

De inhoud: op naam gemaakt

De rapportage van een aantal sessies om een loyaliteits-traject te ontwikkelen is afgerond. In plaats van 'iedereen hetzelfde boekje' ontvangen adviseurs van deelnemende organisaties een persoonlijke uitwerking: 90% van de inhoud is identiek. De 10% die persoonlijk is, maakt het verschil: de naam van de adviseur op de voorkant, de bedrijfsnaam op de voorkant, het logo van het deelnemende bedrijf op de voorkant, twee op maat gemaakte inhoudelijke pagina's per adviseur, de betrokken accountmanager vanuit de opdrachtgever met een foto aan de binnenkant (die wisselde immers per deelnemer). Iets meer moeite en WOW! als resultaat. Welkom in de wereld van digitale printen.

3 GT blog inhoud 744x456

Website en voorstel

Elke bezoeker een eigen homepage? Zelfs dat is mogelijk met internet marketing. Ook uw digitale voorstel ziet er een stuk persoonlijker uit met een bedrijfsnaam en voornaam.

GT blog get inspired 744x456

Sokken: op naam

Lekker lichtvoetig ;-)

4 GT blog sokken 744x456

Eetbaar: op naam

Tony Chocolonely biedt op hun website de mogelijkheid om uw eigen wikkel te maken. Dit biedt ongekende mogelijkheden om een (potentiële) klant op naam te bedanken, uit te nodigen of letterlijk te laten proeven aan uw organisatie ...

5 GT blog chocolade 744x456

Een kaart: op naam

Juist in deze digitale tijd valt een handgeschreven kaart op. Na een Groene Tomaat sessie ontvingen de deelnemers een handgeschreven en op maat gemaakte kaart met wisselende foto's inclusief boekje voor 'Crazy Ideas'. Inderdaad: op naam. Combineert u de kaart met de eerder genoemde Tony-reep dan heeft u een absolute hit in handen.

6 GT blog kaarten 744x456

Een 'warm welkom': op naam

Nieuwe klanten een warm welkom laten ervaren. Dat is de essentie van deze actie voor Private Banking klanten. De actie bestaat uit:

  • Een blik met een wikkel op naam van de klant
  • Een persoonlijke brief van de accountmanager met twee keer de naam van de klant op een natuurlijke manier in de tekst verwerkt (dit kunt u natuurlijk ook doen in e-mail teksten)
  • Een aantal inhoudelijke kaarten met top-inhoud
  • Op een aantal kaarten staat de naam van de klant

7 GT blog welkom 744x456

Wilt u uw zaken persoonlijk maken?

Ontdek 'what's in a name' en maak een afspraak. Ik ga graag met u in gesprek: (06) 222 06 597 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom deze blogserie over relatiemanagement? Het antwoord is eenvoudig: het kan beter. Veel beter. Er liggen commerciële kansen voor directeuren, managers, adviseurs en verkopers. Maar hoe geeft u hier concreet invulling aan? Op weg naar Valentijnsdag kunt u regelmatig een Groene Tomaat-blog lezen waarbij de relatie centraal staat. De ingrediënten: muziek, inhoudelijke verdieping, prikkelende vragen en actie-tips.

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast