Sowing the seeds of love | Tears for Fears - Relatie-Blog 4

Sowing the seeds of love | Tears for Fears - Relatie-Blog 4

Wat heeft een enorme impact op de effectiviteit van de marketing en sales van uw kennisintensieve organisatie? Wat dacht u van het volgende: volledige focus op uw ideale prospects en klanten. Heeft u het lef om te kiezen en durft u ook 'nee' te zeggen? Luister naar 'Sowing the seeds of love' en besluit waar u wel en vooral ook niet gaat zaaien …

Het gaat niet om WAT u investeert, maar in WIE u investeert.

Als ik vraag waar directeuren, managers, adviseurs en verkopers aan denken bij het woord investeren, krijg ik veel verschillende antwoorden: aandelen, de beurs, online marketing, nieuwe producten, training, etc. Bijna niemand zegt: ik denk aan mijn relaties. Terwijl dit de beste investering is die u kunt doen. De vraag is echter: in wie investeert u.

Versmal het net

Veel kennisintensieve organisaties in de B-toB markt zetten in op online marketing (goed plan). Het punt is echter dat ze mikken op alles wat op twee benen loopt en beweegt. Elke homo sapiens die ook maar de kleinste kans vertoont om op termijn heeeeeeeeeeel misschien een interessante lead te worden, wordt in een verkoopfunnel gestopt. En sommige worden ongetwijfeld klant. We zijn als de dood om omzet mis te lopen. Pinguïn organisaties vissen met een zo groot mogelijk 'world wide net'. Groene Tomaten maken ook dankbaar gebruik van slimme online marketing. Maar zij doen juist het tegenovergestelde: zij versmallen het net en focussen zich vanaf het begin volledig op hun ideale prospects en klanten. Online en offline.

Groene Tomaat advies + formule

De kans dat prospects en klanten (meer) bij u gaan kopen wordt door 'het durven kiezen' dramatisch vergroot. En in het verlengde hiervan is de kans groot dat ze 'verliefd worden' als ze uw bijbehorende laser-focus dienstverlening eenmaal hebben ervaren.
Groene Tomaten advies: kies ervoor om relaties op te bouwen met een relatief klein aantal belangrijke (ideale) kernprospects en kernklanten. En zie af van de rest van de markt. Dit geeft ruimte en rust. Ontdek de kracht van gericht zaaien. Tears for Fears weet hoe het zit. Start de clip en laat de onderstaande Groene Tomaat Formule op u inwerken ...

Focus + zaaien + water geven = extreem oogsten. U ziet het resultaat op uw WINST-rekening.

Ideale kern-prospects en ideale kern-klanten

Wie zijn dat eigenlijk binnen uw organisatie? Voor wie bent u onmisbaar? Deze relaties:

  • Waarderen uw toegevoegde waarde
  • Betalen graag voor uw toegevoegde waarde
  • Passen bij uw positionering
  • Zijn laaiend enthousiast over uw dienstverlening
  • Voeren stevige inhoudelijke discussies
  • Klagen (uit betrokkenheid) en blijven als klachten goed worden opgelost
  • Zijn winstgevend. Koekoek: voor beide partijen

Een mooie vraag voor uw volgende commerciële overleg: welke prospects en klanten raken volledig in paniek als wij zouden aankondigen dat wij ermee gaan stoppen. En omgekeerd: welke relaties halen dan hun schouders op en gaan naar een concurrent? Gaat gegarandeerd wat stof doen opwaaien.

De uitdaging

Het maakt een enorm verschil als iedereen binnen uw organisatie een goed beeld heeft van de ideale prospect en klant. En nog belangrijker: dat iedereen hier ook naar handelt. En dit betekent dat 95% van de tijd en het geld daadwerkelijk geïnvesteerd wordt in de gekozen kern-prospects en kernklanten. U begrijpt het: daar zit de echte uitdaging.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het gericht zaaien en extreem oogsten? Maak dan snel een afspraak. Ik ga graag met u in gesprek: (06) 222 06 597 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom deze blogserie over relatiemanagement? Het antwoord is eenvoudig: het kan beter. Veel beter. Er liggen commerciële kansen voor directeuren, managers, adviseurs en verkopers. Maar hoe geeft u hier concreet invulling aan? Op weg naar Valentijnsdag kunt u regelmatig een Groene Tomaat-blog lezen waarbij de relatie centraal staat. De ingrediënten: muziek, inhoudelijke verdieping, prikkelende vragen en actie-tips.

 

Over de auteur

Rolf Adema

Rolf Adema

Groene Tomaat marketingman met een duurzaam saleshart. Eigenaar van Groene Tomaat Marketing. Specifiek voor kennisintensieve en dienstverlenende organisaties.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast