Wat elke adviseur kan leren van Dogtrack

Wat elke adviseur kan leren van Dogtrack

Sinds een aantal weken leren wij alles over het ‘opvoeden’ van onze jonge hond Max. Van Ewald van Dogtrack krijgen wij praktisch advies: hij geeft duidelijk aan wat wij wel en absoluut niet moeten doen. Eén aspect van Ewald is echt bijzonder. Ontdek wat elke adviseur kan leren van deze professionele hondentrainer.


 

Wat maakt Ewald anders

Tijdens de training hebben wij regelmatig gesprekken met Ewald over hoe het gaat met Max. Hierbij valt mij het volgende op: Ewald is oprecht geïnteresseerd en betrokken, hij wil het beste voor Max (en dus ook voor ons). Dit blijkt uit de volgende punten:

  • Als het nodig is, blijft hij langer. Niet omdat het moet of omdat hij hiervoor betaald krijgt, maar omdat hij het belangrijk vindt.
  • Hij investeert graag een half uur van zijn tijd in de hond en ‘de baas’
  • Je ‘voelt’ dat hij intrinsiek gemotiveerd is: hij wil echt het beste voor Max. Dit blijkt uit hoe hij met Max omgaat en ook hoe hij met ons in gesprek is

Ewald is eigenlijk maar in twee dingen geïnteresseerd: hij wil dat het met (de opvoeding van) Max goed gaat en dat wij als gezin veel plezier hebben met Max


Doe net als Ewald en maak het verschil
Wat kan elke adviseur van Ewald leren? Dat is eenvoudig:

  • Toon oprechte belangstelling
  • Laat de klant ervaren dat je het niet primair voor het geld doet maar dat je de klant echt wil verder helpen (uiteraard word je betaald, maar dat is niet je echte drijfveer)
  • Doe ook eens iets zonder dat je direct een factuur stuurt


Acquisitie en relatiemanagement
U kunt dit breed toepassen als het gaat om uw acquisitie en relatiemanagement. Prospects plaatsen u immers snel in het spectrum met de volgende twee uitersten:

  • U zit achter mijn geld aan
  • U bent oprecht geïnteresseerd en u wilt mij echt verder helpen

David Maister (auteur van Trusted Advisor) geeft dit mooi weer in het volgende filmfragment. Let niet op de oubollige 'setting': de inhoud is zeker de moeite waard :-)

Aan u de keuze. Succes met uw acquisitie en relatiemanagement.


Meer informatie?
Wilt u meer weten over het ontwikkelen van zowel de attitude, kennis als vaardigheden van uw professionals? Neem dan contact op met Rolf Adema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch: 06 - 222 06 597.

Gerelateerde artikelen

Over de auteur

Rolf Adema

Rolf Adema

Groene Tomaat marketingman met een duurzaam saleshart. Eigenaar van Groene Tomaat Marketing. Specifiek voor kennisintensieve en dienstverlenende organisaties.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast